Начало » Сосове и гарнитури » Рецепти за Сосове » рецепта Гъбено-винен сос
Гъбено-винен сос

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
150 гр.гъби (манатарки или др.)
3-4 парчета топено сирене
1 каф.чашка бяло вино
1 чаена чаша прясно мляко
сол
черен пипер
2 равни суп.лъжици брашно
малко масло за запържване
Запържваме гъбите в маслото. Добавя брашното с енергично бъркане и постепенно добавяме виното. След като кипне добавяме и прясното мляко. Оставяме още 2-3 мин. след което добавяме и топеното сирене. Разбъркваме и след като то се разтопи сваляме соса от котлона. Можем да оставим така или да пасираме соса, ако са останали бучки от топеното сирене или не желаем да се усещат парченцата гъби. Добавяме сол и черен пипер на вкус. Поднасяме с месни ястия.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Гъбено-винен сос
От форум:
От друг сайт:
Момчил Попов