Начало » Сосове и гарнитури » Рецепти за Сосове » рецепта Сос Бешамел

Сос Бешамел

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1000 мл прясно мляко
90 г брашно
25 г краве масло
Продукти за средно гъст сос

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сос Бешамел

Леко препечено брашно се разбива добре в малко прясно мляко до получаване на гладка смес. След това се прибавя на части при постоянно бъркане към врящото мляко. Преди поднасянето се добавя кравето масло. Получава се средно гъст сос.

За по-рядък сос намалете брашното на 50 г, а за гъст сос го увеличете на 120 г.

Сос бешамел е забранен при безглутенова диета и при непоносимост към прясно мляко.


Продукти: прясно мляко, брашно, яйца, краве масло

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар12 Декември 2011
Татяна Караджова
Много популярен сос за доста ястия, но на мен не винаги ми се получава. От тук разбирам за дибавянето на масло, ще опитам следващия път :)



Ако желаете, може да сложите линк към Сос Бешамел


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама