Мусака с тиквички, гъби и ориз
Нарязваме гъбите на дребни парчета. Почистваме лука и го нарязваме на ситно. Тиквичката я нарязваме също на дребно...
Хранене | Диети | Продукти | Подправки | Витамини и минерали | Съвети и идеи | Конкурс | Класация
Личен профил РЕГИСТРИРАЙ СЕ!
Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо
Нарязваме гъбите на дребни парчета. Почистваме лука и го нарязваме на ситно. Тиквичката я нарязваме също на дребно...
Почиствам пипера. Разполовявам го, да се получат 8 бр. В купа разбивам яйцата. Натрошавам сиренето...
Патладжаните се нарязват на дълги парчета, посоляват се и ги оставяме да се отцедят...
Почистваме, белим и нарязваме картофите и гъбите. Ако са по-малки губите, може да сложим цели...
Белим тиквичките и нарязваме. В олио и малко вода задушаваме да омекне нарязан лук...
Почистваме и измиваме гъбите. Нарязваме на филийки. В олио и масло задушаваме...
Измиваме зелето и нарязваме ситно. Слагаме да се вари, като наливаме вода и олио...
Измивате, обелвате и нарязвате на едри парчета картофите. В дълбока тенджера разтопявате кравето масло...
Огретен (гратен, гретен) е всяко ястие, залято или покрито отгоре със сирене (мляко или сметана) или галета, смесени с бучки масло и приготвено във фурна или под грил. Термина „au gratin“ или „gratinée“ (откъдето идва и българското огретен) е за всички ястия, приготвени по този начин.
Обелете картофите и ги настържете на ренде. Настържете в друг съд тиквичката и посолете...
Обелете и нарежете лука на ситно и го задушете в мазнината. Изчистете чушките от семките...
Изпечете и обелете чушките. Отстранете семките и ги нарежете на парченца. Изпържете ги...
« назад 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | напред »
реклама