Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Ориз с лапад, морков, тиквичка и пипер

Ориз с лапад, морков, тиквичка и пипер

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1/2 зелен пипер
1/2 марков
1/3 тиквичка
1/3 глава лук
1 шепа попарен лапад
4 с.л олио
сол
3 1/3 к.ч гореща вода
1 к.ч. ориз "Крина"
черен пипер
копър

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Ориз с лапад, морков, тиквичка и пипер

Предварително съм си почистила лапад от жилки, дръжки. След това си го попарвам. Нарязвам го на дребно. Нарязвам на ситно морков, лук. На малки парченца режа тиквичката и пипера.

В сгорещеното олио слагам лука, ориза и бъркам. След като стане кристален слагам всички зеленчуци. Нарязвам на ситно копър и го добавям. Доливам водата. Подправям със сол и черен пипер. Разбърквам. Ври на тих огън.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Ориз с лапад, морков, тиквичка и пипер


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди