Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Прясно зеле с ориз и содена питка

Прясно зеле с ориз и содена питка

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 средна зелка
5 с л олио
1 к ч ориз
сол
червен пипер
1 ч ч домати консерва
черен пипер
2 дафинови листа
вода
магданоз
1 люта чушка

содена питка:
1 кофичка кисело мляко
1 равна ч л сода
1 к л бакпулвер
3 с л олио
1 яйце
1 ч л сол
600 гр типово брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Прясно зеле с ориз и содена питка

Зелето се почиства и нарязва на ситно, претрива се с малко сол. Загрява се олиото, добавя се зелето и се запържва за кратко. Прибавят се червен пипер, домати, дафинов лист и черен пипер. Разбърква се. Доливаме вода малко под зелето. Щом заври, сипваме ориза и оставяме да се готви до готовност на ориза, като от време на време се разбърква. Поръсваме нарязан ситно магданоз, една люта чушка и сервираме.

За содената питка разбиваме содата и бакпулвера в киселото мляко да шупне. Сипва се в средата на брашното, добавяме яйцето, олиото, солта и замесваме средно меко тесто. Оставя се 10 минути да почине. Разстила се с намазнени ръце в тавичка, намазна с олио. Отгоре се набожда с вилица. Печем в загрята фурна 180 градуса 30 минути до зачервяване !



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар31 Януари 2016
Марияна Желева
Класика. Много е вкусно. В Добруджа му казваме калле. С дъхава содена питка е още по вкусно.



Ако желаете, може да сложите линк към Прясно зеле с ориз и содена питка


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди