Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Прясно зеле с ориз и содена питка

Прясно зеле с ориз и содена питка

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 средна зелка
5 с л олио
1 к ч ориз
сол
червен пипер
1 ч ч домати консерва
черен пипер
2 дафинови листа
вода
магданоз
1 люта чушка

содена питка:
1 кофичка кисело мляко
1 равна ч л сода
1 к л бакпулвер
3 с л олио
1 яйце
1 ч л сол
600 гр типово брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Прясно зеле с ориз и содена питка

Зелето се почиства и нарязва на ситно, претрива се с малко сол. Загрява се олиото, добавя се зелето и се запържва за кратко. Прибавят се червен пипер, домати, дафинов лист и черен пипер. Разбърква се. Доливаме вода малко под зелето. Щом заври, сипваме ориза и оставяме да се готви до готовност на ориза, като от време на време се разбърква. Поръсваме нарязан ситно магданоз, една люта чушка и сервираме.

За содената питка разбиваме содата и бакпулвера в киселото мляко да шупне. Сипва се в средата на брашното, добавяме яйцето, олиото, солта и замесваме средно меко тесто. Оставя се 10 минути да почине. Разстила се с намазнени ръце в тавичка, намазна с олио. Отгоре се набожда с вилица. Печем в загрята фурна 180 градуса 30 минути до зачервяване !



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар31 Януари 2016
Марияна Желева
Класика. Много е вкусно. В Добруджа му казваме калле. С дъхава содена питка е още по вкусно.



Ако желаете, може да сложите линк към Прясно зеле с ориз и содена питка


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама