Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Шакшука - руска кухня
Шакшука - руска кухня

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
4 порции:
4 листа за баница "Одрински кори"
2 глави лук
3 домата
3-4 чушки
3-4 скилидки чесън
4 яйца
сол
зеленчукова пикантина
1 к.ч. олио
магданоз
Обелете и нарежете лука на ситно и го задушете в мазнината. Изчистете чушките от семките, нарежете ги на лентички и ги добавете към лука. Прибавете нарязаните домати и чесън и бъркайте, докато зеленчуците омекнат.
Разрежете всеки лист на две части. Намажете с мазнина (олио) и оформете кошнички, като ги подредите в тава, застлана с хартия за печене. Към зеленчуковата смес прибавете пикантина и сол и охладете за кратко. Разпределете сместа в "кошничките", чукнете по едно яйце и изпечете в умерена фурна. Поръсете с нарязан магданоз.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Много интересна рецепта, ще я изпробвам!
Ако желаете, може да сложите линк към Шакшука - руска кухня
От форум:
От друг сайт:
Тони Иванова