Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Шакшука - руска кухня
Шакшука - руска кухня

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
4 порции:
4 листа за баница "Одрински кори"
2 глави лук
3 домата
3-4 чушки
3-4 скилидки чесън
4 яйца
сол
зеленчукова пикантина
1 к.ч. олио
магданоз
Обелете и нарежете лука на ситно и го задушете в мазнината. Изчистете чушките от семките, нарежете ги на лентички и ги добавете към лука. Прибавете нарязаните домати и чесън и бъркайте, докато зеленчуците омекнат.
Разрежете всеки лист на две части. Намажете с мазнина (олио) и оформете кошнички, като ги подредите в тава, застлана с хартия за печене. Към зеленчуковата смес прибавете пикантина и сол и охладете за кратко. Разпределете сместа в "кошничките", чукнете по едно яйце и изпечете в умерена фурна. Поръсете с нарязан магданоз.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Много интересна рецепта, ще я изпробвам!
Ако желаете, може да сложите линк към Шакшука - руска кухня
От форум:
От друг сайт:
Тони Иванова