Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Сиропиран щрудел с лимон, ябълки и орехи
Сиропиран щрудел с лимон, ябълки и орехи
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
Ябълките се белят и настъргват, после се смесват със захарта, канелата, галетата, карата на лимона и орехите. Взема се една кора, поръсва се с разтопено масло, отгоре се покрива с втора кора и тя се поръсва с маслото. Слагат се по три лъжици от сместа в единия край, кората се навива на руло от тясната страна. Слага се в намаслена тава, процедурата се повтаря с останалите кори. Щруделът се пече на 180 градуса за 25-30 до готовност. Сиропът се приготвя като ябълковия сок се смесва със захарта и водата и се оставя да кипне, добавя се лимоновият сок и се отстранява от котлона. Студеният щрудел се залива с охладения сироп.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Сиропиран щрудел с лимон, ябълки и орехи
От форум:
От друг сайт: