Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Сиропиран щрудел с лимон, ябълки и орехи
Сиропиран щрудел с лимон, ябълки и орехи

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
Ябълките се белят и настъргват, после се смесват със захарта, канелата, галетата, карата на лимона и орехите. Взема се една кора, поръсва се с разтопено масло, отгоре се покрива с втора кора и тя се поръсва с маслото. Слагат се по три лъжици от сместа в единия край, кората се навива на руло от тясната страна. Слага се в намаслена тава, процедурата се повтаря с останалите кори. Щруделът се пече на 180 градуса за 25-30 до готовност. Сиропът се приготвя като ябълковия сок се смесва със захарта и водата и се оставя да кипне, добавя се лимоновият сок и се отстранява от котлона. Студеният щрудел се залива с охладения сироп.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Сиропиран щрудел с лимон, ябълки и орехи
От форум:
От друг сайт: