Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Малки тутманичета със сирене и шпек салам
Малки тутманичета със сирене и шпек салам

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 яйце
250 мл. прясно мляко
50 мл. вода
75 мл. олио
1/2 кубче прясна мая
1 с.л захар
1 ч.л сол
640 г. брашно
180 г. шунка
200 г. сирене
сусам
1 жълтък+2 с.л олио - за намазване
Пресяваме брашното в тава. Леко стопляме прясното мляко. В около 100 мл. от топлото прясно мляко разтваряме маята като прибавяме и захарта и 1 с.л. от брашното. Добре е да се ползва кубче мая. Разбъркваме добре и оставяме да шупне. Правим кладенче в брашното и слагаме сол, яйцето, олиото, останалото прясно мляко и шупналата мая, която си разтворихме. Топла вода около 50 мл. слагаме и нея в брашното. Замесваме меко тесто върху набрашнен плот. Отива около 600 г. брашно и още за доомесване. Тестото го оставяме на топло да втаса за 40 мин. Делим го на 15 части. Натрошаваме сиренето, а шунката я режем на малки парченца. Всяка част я оформяме на дълга лента и слагаме отгоре нарязана на ситно шунка и сирене, после загръщаме и усукваме на възел. Дооформяме с ръце. В купичка разбиваме 1 жълтък и 2 с.л олио. Оформените тутманичета намазваме с разбит жълтък и поръсваме със сусам.Печем в загряна на 180 градуса фурна до готовност.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Малки тутманичета със сирене и шпек салам
От форум:
От друг сайт: