Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Малки тутманичета със сирене и шпек салам

Малки тутманичета със сирене и шпек салам

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 яйце
250 мл. прясно мляко
50 мл. вода
75 мл. олио
1/2 кубче прясна мая
1 с.л захар
1 ч.л сол
640 г. брашно
180 г. шунка
200 г. сирене
сусам
1 жълтък+2 с.л олио - за намазване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Малки тутманичета със сирене и шпек салам

Пресяваме брашното в тава. Леко стопляме прясното мляко. В около 100 мл. от топлото прясно мляко разтваряме маята като прибавяме и захарта и 1 с.л. от брашното. Добре е да се ползва кубче мая. Разбъркваме добре и оставяме да шупне. Правим кладенче в брашното и слагаме сол, яйцето, олиото, останалото прясно мляко и шупналата мая, която си разтворихме. Топла вода около 50 мл. слагаме и нея в брашното. Замесваме меко тесто върху набрашнен плот. Отива около 600 г. брашно и още за доомесване. Тестото го оставяме на топло да втаса за 40 мин. Делим го на 15 части. Натрошаваме сиренето, а шунката я режем на малки парченца. Всяка част я оформяме на дълга лента и слагаме отгоре нарязана на ситно шунка и сирене, после загръщаме и усукваме на възел. Дооформяме с ръце. В купичка разбиваме 1 жълтък и 2 с.л олио. Оформените тутманичета намазваме с разбит жълтък и поръсваме със сусам.Печем в загряна на 180 градуса фурна до готовност.



Още рецепти за Други изделия

Рецепта за Чабата Чабата

Рецепта за Хляб с моцарела Хляб с моцарела

Рецепта за Чеснова пърленка Чеснова пърленка

Рецепта за Пърленки Пърленки

Рецепта за Усукан празник Усукан празник

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Малки тутманичета със сирене и шпек салам


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама