Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Хлебчета с шунка и сирене

Хлебчета с шунка и сирене

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

½ ч.ч шунка
1 ч.ч сирене
1 щипка сол
2/3 ч.ч кисело мляко
1 пакетче бакпулвер
1 щипка захар
сусам за поръсване
2 яйца
2 ч.ч брашно
7 с.л олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Хлебчета с шунка и сирене

Пресяваме брашното със сито в купа. На едното яйце отделяме жълтъка. Разбиваме го с вилица с 2-3 с.л прясно мляко и го оставяме настрана - ще го използваме за намазване на хлебчетата. Правим кладенче по средата на брашното и в средата слагаме 1 яйце и 1 белтък. Прибавяме олиото, солта и захарта. В киселото мляко добавяме бакпулвера и разбъркваме. Слагаме го при брашното. Натрошаваме на ситно сиренето, а шунката нарязваме на дребно. Разбъркваме с ръка всичко. Хубаво позамесваме да се получи гъста смес. Оформяме я като топка. От нея откъсваме топки колкото големи кюфтета. Нареждаме в тава, покрита с хартия на разстояние едно от друго. Мажем със смес от жълтък и прясно мляко. Поръсваме със сусам. Печем в загрята на 200 градуса фурна до готовност. Вкусни хлебчета с апетитна кора. Да ви е сладко!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Хлебчета с шунка и сирене


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама