Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Чеснова пърленка

Чеснова пърленка

Разпечатай

от готварската книга на Десислава Христова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

600 г брашно
100 мл. прясно мляко
1 с.л кисело мляко
1 п.суха мая
3 с.л олио
1 ч.л.сол
1 к.л захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Чеснова пърленка

Млякото се затопля и в него се добавят маята, разтворена в прясното мляко и захарта, солта, олиото, киселото мляко и брашното. Замесва се меко тесто и се оставя да втаса за 30 минути. Разточва се на тънка кора и се намазва с краве масло, поръсва се с чубрица и скълцан чесън или чесън на прах. Пече се в загрята фурна за 25-30 минути. След като се извади се намазва с краве масло.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

5 диети, които науката подкрепя

5 диети, които науката подкрепя

Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Чеснова пърленка


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама