Варена тиква с орехи и мед
Рецепта за вкусен десерт от варена тиква, поръсена с кристална захар, счукани орехи и мед.
Хранене | Диети | Продукти | Подправки | Витамини и минерали | Съвети и идеи | Конкурс | Класация
Личен профил РЕГИСТРИРАЙ СЕ!
Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти
Рецепта за вкусен десерт от варена тиква, поръсена с кристална захар, счукани орехи и мед.
Тикавата се почиства и измива добре и от краищата й се изрязват парчета с подходяща големина за да наподобяват "купички"...
Ябълките се обелват и настъргват на едро. Към настърганите ябълки се прибавят канелата, орехите, захарта и галетата, за да се "обере" влажността на ябълките...
Фурната се загрява на 180 С. Формата за мъфини се намаслява или всеки отвор се застила с хартиена кошница...
Пускаме фурната да загрее на 175 градуса. През това време, в голяма купа смесваме натрошените на ситно бисквити с маслото. Маслото предварително трябва да се разтопи леко...
Житото се измива много добре, залива се със студена вода и се вари на бавен огън. Когато е готово омекнало се изцежда водата и се добавят захарта, канелата, орехите, стафидите и се разбърква добре...
Кипват се водата, маслото и содата и към тях се прибавя брашното, като бързо се бърка с ДЪРВЕНА ЛЪЖИЦА...
Млякото се слага на котлона и в него се добавят ванилията и ромовата есенция. Добавят се маслото и шоколода и се остават докато се разтопят напълно...
За тази рецепта се изисква шоколад и малко помощни средства като надут балон и тиксо, вижте защо...
Тези сладки се наричат още Родопски шишарки. За декорация може да се използват смлени или счукани орехи, захарни или шоколадови пръчици.
« назад 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
реклама