Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Ябълков щрудел

Ябълков щрудел

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пакет готови кори за баница (500 гр)
1 кг ябълки
3 супени лъжици галета
200 гр смлени орехи
2 чаени лъжички канела
200 гр захар кристална
250 мл олио
200 гр пудра захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Ябълков щрудел

Ябълките се обелват и настъргват на едро. Към настърганите ябълки се прибавят канелата, орехите, захарта и галетата, за да се "обере" влажността на ябълките. Тавата, в която ще се пече шрудела се намазва с олио. Вземат се две кори, намазват се с олио и плънката се разпределя отгоре (откъм късата страна на кората се слага плънка в единия край и още малко посредата) и се навиват на руло. Пече се в умерена фурна (200 градуса) около 30-40 минути. При сервиране може да се поръси с пудра захар или да се залее с горещ захарен сироп.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар17 Октомври 2011
Живка Андонова
Обичам щрудел, с галета не съм правила, но задължително ще пробвам!



Ако желаете, може да сложите линк към Ябълков щрудел


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама