Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Ябълков щрудел
Ябълков щрудел

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 пакет готови кори за баница (500 гр)
1 кг ябълки
3 супени лъжици галета
200 гр смлени орехи
2 чаени лъжички канела
200 гр захар кристална
250 мл олио
200 гр пудра захар
Ябълките се обелват и настъргват на едро. Към настърганите ябълки се прибавят канелата, орехите, захарта и галетата, за да се "обере" влажността на ябълките. Тавата, в която ще се пече шрудела се намазва с олио. Вземат се две кори, намазват се с олио и плънката се разпределя отгоре (откъм късата страна на кората се слага плънка в единия край и още малко посредата) и се навиват на руло. Пече се в умерена фурна (200 градуса) около 30-40 минути. При сервиране може да се поръси с пудра захар или да се залее с горещ захарен сироп.
Още рецепти за Други десерти
Скони с шоколад - English Scones
Еклери с крем с портокалови корички и розова глазура
Мъфини с малини, къпини, касис и боровинки
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Ябълков щрудел
От форум:
От друг сайт:
Живка Андонова