Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Варена тиква с орехи и мед
Варена тиква с орехи и мед

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 тиква (средно голяма)
20 с.л. захар
орехи
мед
Тиквата се измива и се нарязва на четири, за да се издълбаят по-лесно сърцевината и семките. Кората се обелва и тиквата се реже на средно големи кубчета. Слага се в тенджера със захарта и около 400 мл вода и се вари на слаб огън около 20 минути. Тиквата е готова, когато е омекнала. Поднася се поръсена с кристална захар, счукани орехи и мед.
Още рецепти за Други десерти
Скони с шоколад - English Scones
Еклери с крем с портокалови корички и розова глазура
Мъфини с малини, къпини, касис и боровинки
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Варена тиква с орехи и мед
От форум:
От друг сайт:
Живка Андонова