Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Купа от шоколад

Купа от шоколад

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

200 г тъмен шоколад
200 г бял шоколад
(за по-малка купа може да се използват и по 100 грама)
балон

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Купа от шоколад

Надуваме балона и го завързваме с конец. Близо до възела върху балона залепваме парче тиксо. Това ще помогне балонът да не се пръсне на парчета, когато по-късно го спукаме. След това тази част от балона поставяме в пластмасова купа и го залепваме с тиксо към нея. Разтопяваме шоколада в микровълнова фурна или на водна баня. Оставяме го да се охлади (на допир да не е горещ). Изливаме 1/4 от тъмния шоколад върху балона, отгоре изливаме 1/4 от белия шоколад. Поставяме за малко купата с балона в хладилник, за да се стегне шоколада. Изваждаме го, когато вече не лепне и отново изливаме от шоколада. Отново поставяме за малко в хладилник (5-10 минути). Последният шоколад, който остане изливаме отгоре и веднага обръщаме и поставяме балона върху хартия за печене (купата остава отгоре). Изчакваме малко да се стегне, за да не мърда балона и го поставяме още малко в хладилника. Когато шоколадът е напълно втвърден, махаме купата и пробиваме с игла или леко отрязваме с ножица на мястото, където сме залепили тиксо върху балона. Той бавно спихва и внимателно го изваждаме.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Дъщеря ми много се впечатли от шоколадовата купа. Нямаше търпение да я опита ;-)



Ако желаете, може да сложите линк към Купа от шоколад


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама