Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Еклери

Еклери

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. вода
щипка сол
1 ч.ч. брашно
4 яйца

Продукти за крема

500 мл прясно мляко
5 с.л. брашно
1/2 ч.ч. вода
8 с.л. захар
1/2 пакетче краве масло (60 г)
3 ванилии
4 яйца

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Еклери

В тенджера при загрят котлон се слагат олиото, водата и солта. Когато заврят се прибавя по малко по малко брашното, като се бърка непрекъснато. Когато тестото се оформи и се отлепи от съда се маха от котлона и се оставя да изстине.
Разбиват се яйцата и постепенно се смесват с тестото.

Намазваме с масло тава или я покриваме с хартия за печене. Гребваме с лъжица от тестото и го поставяме в тавата, а по желание може тестото да се оформи с ръце като топчета (тогава еклерчетата ще имат по-хубав вид). Между всяка топка трябва да има разстояние, за да не залепнат, тъй като ще се надуят. Пекат се в предварително загрята до 200 градуса фурна (около половин час).

Приготвяне на крема

Млякото се сварява заедно със захарта. Прибавя се разтопеното краве масло. Брашното се размива с малко вода и постепенно се добавя към сместта, като непрекъснато се бърка. Прибавят се и ванилиите.

Когато поизстинат еклерите се срязват леко през половината и се пълнят с крема. Потапят се в разтопен шоколад или шоколадова глазура.

Излизат около 30 еклерчета.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (3)


И аз ще опитам. Много ме е страх с пареното тесто, но за всичко има първи път :)
Аватар25 Септември 2011
Илияна Димова
Приготвих еклерчета за закуска. Много са вкусни!
Аватар19 Септември 2011
Илияна Димова
Много вкусни сладки и винаги отличен резултат! Може да се шприцоват и да се получат еклерови розички.



Ако желаете, може да сложите линк към Еклери


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама