Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Еклери - II вариант

Еклери - II вариант

Разпечатай

от готварската книга на Ralica Georgieva

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 чаена чаша вода
1 чаена чаша брашно
125 г краве масло
5 яйца
¼ чаена лъжичка сода бикарбонат

Крем:
2 яйца
0,5 л прясно мляко
1 чаена чаша захар
2 супени лъжици брашно
2 пакетчета ванилия

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Еклери - II вариант

Кипват се водата, маслото и содата и към тях се прибавя брашното, като бързо се бърка с ДЪРВЕНА ЛЪЖИЦА . След като тази смес заври се измъква от огъня и се оставя да изстине, като от време на време се разбърква. После последователно едно по едно се прибавят яйцата и се разбърква много добре след всяко едно яйце (САМО С ДЪРВЕНА ЛЪЖИЦА). Върху намаслена тава или хартия за печене със шприц или лъжица се слага количество около 1/3 от желаната големина на еклерите. Пече се на 180-200°С 30-35 мин. Когато изстинат еклерите се прави напречен страничен разрез и се пълнят с крема. Евентуално отгоре се гарнират с шоколадова глазура (с вилица на хаотични лентички) или се поръсват с пудра захар.

Крем: Яйцата се разбиват с половината от захарта, прибавят се брашното и ¼ от млякото. Останалото мляко се кипва с останалата захар. Яйчeната смес се изсипва, бърка се непрекъснато, ври 2-3 мин. Кремът се пълни студен. Препоръчително е няколко часа да престоят преди консумация.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Еклери - II вариант


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама