Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Свинско контра филе с орехова коричка и два вида гъби

Свинско контра филе с орехова коричка и два вида гъби

Разпечатай

от готварската книга на Марина Голева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за 4 порции:
500 гр. свинско контра филе
200 гр. гъби печурки
20 гр. сухи манатарки
200 гр. смлени орехи
3 бр. лук (кромид)
8 бр. скилидки чесън
1 бр. яйце (за намазване)
200 мл. бяло вино
200 мл. гъбен бульон
мащерка и риган
черен и червен пипер
зехтин

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Свинско контра филе с орехова коричка и два вида гъби

В загрят тиган с малко зехтин запечатайте свинското контра филе. Овкусете със сол, черен пипер, мащерка и риган.

Нарежете печурките и ги бланширайте с малко бяло вино. Овкусете ги със сол, червен пипер и черен пипер. Накиснете манатарките в топла вода. Нарежете лука на четвъртинки.

В "йена глас" тенджера сложете запечатаното свинско контра филе, нарязания лук, скилидките чесън, бланшираните печурки и манатарки. Залейте ги с бялото вино и гъбен бульон. Овкусете всичко отново с малко мащерка и риган. Печете 2 ч. на 160 градуса.

След края на термичната обработка изкарайте свинското контра филе от "йена глас" тенджерата. Изчакайте да изстине малко и намажете цялата повърхност на филето с едно яйце. На хартия за печене разстелете счуканите орехи. Оваляйте филето от всички страни. Запечете за 10 мин. на 200 градуса за получаване на ореховата коричка. Поднесете порция от контра филето с гъбите и чаша червено вино!!! Добър апетит!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?

Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?

Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Много апетитно!
Това изглежда уникално! Поздравления!



Ако желаете, може да сложите линк към Свинско контра филе с орехова коричка и два вида гъби


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама