Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Свинско със зеленчуци и яйца

Свинско със зеленчуци и яйца

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

свинско месо - 600 г /да не е сухо/
олио - 120 мл
топла вода - 100 мл
печурки - 200 г пресни
пипер - 3 бр.
лук - 1 глава кромид голям
чесън - 2 скилидки
доматен сок - 2 ч.ч. от смелени домати
сол - на вкус
черен пипер - на вкус
къри - 1/2 к.л
яйца - 4 бр.
магданоз - 1 шепа

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Свинско със зеленчуци и яйца

Измиваме месото. Нарязваме го на жулиени. Лукът, гъбите, магданоза, пипера също почистваме и измиваме. Магданозът нарязваме на ситно и го оставяме на една страна. Смиламе предварително почистени от кората домати. Магданозът ще ни е нужен за поръсване, след като стане готово ястието. Нарязваме лука на шайби. Гъбите нарязваме на тънки шайби. Пиперът нарязваме на ивички. Чесънът нарязваме на ситно. В дълбок тиган слагаме олиото и го загряваме. Слагаме свинското и го запържваме добре. Подправяме със сол на вкус, около щипка. Разбъркваме често. Към месото наливаме и водичката, докато го запържваме. Когато е готово - запържено, с хубав цвят го вадим от тигана с решетъчна лъжица и слагаме в съд. В същата мазнина слагаме да се задушат чесънът, лукът, гъбите, пиперът и разбъркваме. Подправяме със сол, черен пипер и къри. Разбъркваме всичко. Добавяме смлените домати и объркваме. Когато е готово - с приятен цвят и поомекнало всичко, поизпарила се течността, слагаме месото и разбъркваме внимателно. Оставяме за 5 мин на тихо. Върху ястието чукваме едно след друго 4 яйца, като си правим леко вдлъбнатинки. Слагаме отгоре капак и като станат готови яйцата, сваляме от котлона и поръсваме още топло с магданоза. Хапваме свинското със зеленчуци топло с чаша вино и хубав хляб.



Още рецепти за Ястия със свинско месо

Рецепта за Свински вратни пържоли на фурна Свински вратни пържоли на фурна

Рецепта за Паниран свински дроб Паниран свински дроб

Рецепта за Нахут с испанско чорисо и кокали Нахут с испанско чорисо и кокали

Рецепта за Зелеви сармички Зелеви сармички

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Свинско със зеленчуци и яйца


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама