Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Ризото
Ризото

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 ч.чаша бисерен ориз
1 зелена чушка
1 червена чушка
100 гр.пушено свинско месо от бут/врат
1 морков
1/2 тиквичка
сол
черен пипер
къри
50 гр.кашкавал
Нарязваме всички зеленчуци и ги задушаваме за кратко в малко количество мазнина. Добавяме месото на кубчета и запържваме за кратко. Измиваме ориза, добавяме го с малко вода като бъркаме докато водата се изпари. Прибавяме постепенно по малко вода и оставяме оризът да я поеме изцяло преди да добавим отново, като цялото количество трябва да бъде 3 1 ч.чаши. Бъркаме непрекъснато. Прибавяме подправките и когато се изпари цялото количество вода отстраняваме от тигана и оставяме ризото под капак да се задуши поне за 15 минути. При поднасяне поръсваме с настърган кашкавал.
Още рецепти за Ястия със свинско месо
Свински вратни пържоли на фурна
Нахут с испанско чорисо и кокали
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Кулинарни предизвикателства за Великден
Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Ризото
От форум:
От друг сайт:
Момчил Попов