Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Ризото
Ризото
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 ч.чаша бисерен ориз
1 зелена чушка
1 червена чушка
100 гр.пушено свинско месо от бут/врат
1 морков
1/2 тиквичка
сол
черен пипер
къри
50 гр.кашкавал
Нарязваме всички зеленчуци и ги задушаваме за кратко в малко количество мазнина. Добавяме месото на кубчета и запържваме за кратко. Измиваме ориза, добавяме го с малко вода като бъркаме докато водата се изпари. Прибавяме постепенно по малко вода и оставяме оризът да я поеме изцяло преди да добавим отново, като цялото количество трябва да бъде 3 1 ч.чаши. Бъркаме непрекъснато. Прибавяме подправките и когато се изпари цялото количество вода отстраняваме от тигана и оставяме ризото под капак да се задуши поне за 15 минути. При поднасяне поръсваме с настърган кашкавал.
Още рецепти за Ястия със свинско месо
Свински вратни пържоли на фурна
Нахут с испанско чорисо и кокали
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Ризото
От форум:
От друг сайт:
Момчил Попов