Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Ризото
Ризото

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 ч.чаша бисерен ориз
1 зелена чушка
1 червена чушка
100 гр.пушено свинско месо от бут/врат
1 морков
1/2 тиквичка
сол
черен пипер
къри
50 гр.кашкавал
Нарязваме всички зеленчуци и ги задушаваме за кратко в малко количество мазнина. Добавяме месото на кубчета и запържваме за кратко. Измиваме ориза, добавяме го с малко вода като бъркаме докато водата се изпари. Прибавяме постепенно по малко вода и оставяме оризът да я поеме изцяло преди да добавим отново, като цялото количество трябва да бъде 3 1 ч.чаши. Бъркаме непрекъснато. Прибавяме подправките и когато се изпари цялото количество вода отстраняваме от тигана и оставяме ризото под капак да се задуши поне за 15 минути. При поднасяне поръсваме с настърган кашкавал.
Още рецепти за Ястия със свинско месо
Свински вратни пържоли на фурна
Нахут с испанско чорисо и кокали
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Ризото
От форум:
От друг сайт:
Момчил Попов