Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Ризото

Ризото

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч.чаша бисерен ориз
1 зелена чушка
1 червена чушка
100 гр.пушено свинско месо от бут/врат
1 морков
1/2 тиквичка
сол
черен пипер
къри
50 гр.кашкавал

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Ризото

Нарязваме всички зеленчуци и ги задушаваме за кратко в малко количество мазнина. Добавяме месото на кубчета и запържваме за кратко. Измиваме ориза, добавяме го с малко вода като бъркаме докато водата се изпари. Прибавяме постепенно по малко вода и оставяме оризът да я поеме изцяло преди да добавим отново, като цялото количество трябва да бъде 3 1 ч.чаши. Бъркаме непрекъснато. Прибавяме подправките и когато се изпари цялото количество вода отстраняваме от тигана и оставяме ризото под капак да се задуши поне за 15 минути. При поднасяне поръсваме с настърган кашкавал.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Ще опитам - супер изглежда!



Ако желаете, може да сложите линк към Ризото


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама