Публикувана от Анелия Терзиева на 31 Март 2013
![]() | Необходими продукти 1 ч.чаша бисерен ориз 1 зелена чушка 1 червена чушка 100 гр.пушено свинско месо от бут/врат 1 морков 1/2 тиквичка сол черен пипер къри 50 гр.кашкавал |
Нарязваме всички зеленчуци и ги задушаваме за кратко в малко количество мазнина. Добавяме месото на кубчета и запържваме за кратко. Измиваме ориза, добавяме го с малко вода като бъркаме докато водата се изпари. Прибавяме постепенно по малко вода и оставяме оризът да я поеме изцяло преди да добавим отново, като цялото количество трябва да бъде 3 1 ч.чаши. Бъркаме непрекъснато. Прибавяме подправките и когато се изпари цялото количество вода отстраняваме от тигана и оставяме ризото под капак да се задуши поне за 15 минути. При поднасяне поръсваме с настърган кашкавал. |