Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Пържоли в гювеч
Пържоли в гювеч

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 килограм пържоли
сол
черен пипер
кимион
брашно за овалване
олио за пържене
4-5 глави лук, нарязан на ситно
300 грама мариновани гъби
1 лимон, обелен и нарязан на шайби
1 ч.ч. вода
1 ч.ч. бяло вино
Пържолите се отупват със сол, черен пипер и кимион и престояват една нощ. На другия ден се отупват с брашно и се запържват само за коричка /леко запържени от двете страни/. После запържвам отделно 4-5 глави ситно нарязан лук и като се задуши се слагат мариновани гъби, нарязани и те да се задушат и се поръсват с малко сол. В големия гювеч редим ред пържоли, ред гъби с лук, ред лимонови резени без корите, ако има още редим в същия ред и после поливаме отгоре със сместа: 1 ч.ч вода и 1 ч.ч. бяло вино. Слага се във фурната и се пече на 300 градуса докато заври и после се пече час и половина два на 150-160 градуса. Аз реших, че освен лимонови резени без кората, ще е добре и портокалови резени без кората и се получи страхотен киселосладък сос.
Още рецепти за Ястия със свинско месо
Свински вратни пържоли на фурна
Нахут с испанско чорисо и кокали
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Пържоли в гювеч
От форум:
От друг сайт: