Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Пържоли в гювеч

Пържоли в гювеч

Разпечатай

от готварската книга на Radka Petrova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 килограм пържоли
сол
черен пипер
кимион
брашно за овалване
олио за пържене
4-5 глави лук, нарязан на ситно
300 грама мариновани гъби
1 лимон, обелен и нарязан на шайби
1 ч.ч. вода
1 ч.ч. бяло вино

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пържоли в гювеч

Пържолите се отупват със сол, черен пипер и кимион и престояват една нощ. На другия ден се отупват с брашно и се запържват само за коричка /леко запържени от двете страни/. После запържвам отделно 4-5 глави ситно нарязан лук и като се задуши се слагат мариновани гъби, нарязани и те да се задушат и се поръсват с малко сол. В големия гювеч редим ред пържоли, ред гъби с лук, ред лимонови резени без корите, ако има още редим в същия ред и после поливаме отгоре със сместа: 1 ч.ч вода и 1 ч.ч. бяло вино. Слага се във фурната и се пече на 300 градуса докато заври и после се пече час и половина два на 150-160 градуса. Аз реших, че освен лимонови резени без кората, ще е добре и портокалови резени без кората и се получи страхотен киселосладък сос.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Пържоли в гювеч


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама