www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Radka Petrova на 24 Март 2012

Пържоли в гювеч

Необходими продукти
1 килограм пържоли
сол
черен пипер
кимион
брашно за овалване
олио за пържене
4-5 глави лук, нарязан на ситно
300 грама мариновани гъби
1 лимон, обелен и нарязан на шайби
1 ч.ч. вода
1 ч.ч. бяло вино

Пържолите се отупват със сол, черен пипер и кимион и престояват една нощ. На другия ден се отупват с брашно и се запържват само за коричка /леко запържени от двете страни/. После запържвам отделно 4-5 глави ситно нарязан лук и като се задуши се слагат мариновани гъби, нарязани и те да се задушат и се поръсват с малко сол. В големия гювеч редим ред пържоли, ред гъби с лук, ред лимонови резени без корите, ако има още редим в същия ред и после поливаме отгоре със сместа: 1 ч.ч вода и 1 ч.ч. бяло вино. Слага се във фурната и се пече на 300 градуса докато заври и после се пече час и половина два на 150-160 градуса. Аз реших, че освен лимонови резени без кората, ще е добре и портокалови резени без кората и се получи страхотен киселосладък сос.