Начало » Десерти » Рецепти за Пържени сладки » рецепта Понички с пудра захар

Понички с пудра захар

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 ч.ч. вода
80 г. краве масло
4 жълтъка пресни
1 пакетче суха мая
1 ванилия пакетче
3/4 ч.ч. кристална захар
1 кг.брашно приблизително
пудра захар за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Понички с пудра захар

Замесваме тестото, като в тенджерка наливаме водата (2 ч.ч.), прибавяме маслото (80 г.) и кристална захар (3/4 ч.ч.). Нагряваме докато захарта се разтвори във водата и маслото се разтопи. Дръпваме тенджерката от котлона и ръсваме ванилията. разбъркваме и оставяме получения сироп да се охлади, да стане леко топъл на пипане. Тогава слагаме жълтъците (4 бр.) и суха мая ( 1 пакетче). Ръсим брашно и замесваме меко, не лепнещо тесто. Намазваме тестото с олио и завиваме с найлон да втаса. Втасалото тесто, разточваме върху набрашнена повърхност, на кора с дебелина не по-малко от 0,5 милиметра. Изрязваме понички (като средната част събираме и после отново разточваме), които слагаме в тава върху нарязани от хартия за печене квадратни листчета, поръсени с брашно. Наръсваме и поничките с малко брашно и завиваме с найлон да втасат. Когато са готови, изпържваме в умерено нагрято олио, като ги подхващаме заедно с листчетата и внимателно пускаме в олиото и махаме хартийките. Изпържваме поничките от двете страни до златисто . (Внимаваме олиото да не е много горещо, за да може да се изпържат и отвътре ). Готовите понички поръсваме с пудра захар. Получаваме приблизително 50 бр.понички, зависи и с каква формичка ще направим.



Още рецепти за Пържени сладки

Рецепта за Понички с дупка Понички с дупка

Рецепта за Панделки Панделки

Рецепта за Понички с шоколад Понички с шоколад

Рецепта за Понички Понички

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Понички с пудра захар


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама