Начало » Закуски » Рецепти за Палачинки » рецепта Катми, Ники
Катми, Ники

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
Активирам маята в съд с една супена лъжица от захарта, две с.л. от брашното и половината от топлото прясно мляко. Оставям за около 25 мин. да се активира маята. През това време си пресявам брашното и към него добавям солта, смесвам ги леко. През това време в купа смесвам яйцата с другата с.л. захар и с миксер ги разбивам малко. След това към тях добавям и останалото прясно мляко и продължавам да разбивам. Към разбитите мляко, яйца и захарта добавям активираната мая и отново разбивам. Накрая добавям брашното на няколко етапа малко по малко. Добавям и още една до две чаши вода, за да не стане много гъсто тестото. Оставям сместа около 30 минути да почине. Пека катмите в тефлонов тиган, намазан леко с масло или олио. Изсипвам с черпак за всяка катма и когато се отдели леко от краищата на тигана е готова и я обръщам от другата страна. Пека от двете страни. Вместо да ги мажа с масло, ги затварях със капака на микровълновата. Накрая, когато всички са изпечени и готови ги намазвам със сладко по желание и навивам. Стават много хубави и вкусни!
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Катми, Ники
От форум:
От друг сайт: