Начало » Закуски » Рецепти за Палачинки » рецепта Катми, Ники

Катми, Ники

Разпечатай

от готварската книга на Niki Zhelyazkova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 яйца
1 кубче прясна мая
400 г прясно мляко
2 с.л. захар
1 с.л. сол
3 ч. ч. (от по 200 мл) брашно
краве масло за намазване
сладко по избор

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Катми, Ники

Активирам маята в съд с една супена лъжица от захарта, две с.л. от брашното и половината от топлото прясно мляко. Оставям за около 25 мин. да се активира маята. През това време си пресявам брашното и към него добавям солта, смесвам ги леко. През това време в купа смесвам яйцата с другата с.л. захар и с миксер ги разбивам малко. След това към тях добавям и останалото прясно мляко и продължавам да разбивам. Към разбитите мляко, яйца и захарта добавям активираната мая и отново разбивам. Накрая добавям брашното на няколко етапа малко по малко. Добавям и още една до две чаши вода, за да не стане много гъсто тестото. Оставям сместа около 30 минути да почине. Пека катмите в тефлонов тиган, намазан леко с масло или олио. Изсипвам с черпак за всяка катма и когато се отдели леко от краищата на тигана е готова и я обръщам от другата страна. Пека от двете страни. Вместо да ги мажа с масло, ги затварях със капака на микровълновата. Накрая, когато всички са изпечени и готови ги намазвам със сладко по желание и навивам. Стават много хубави и вкусни!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Катми, Ники


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама