Начало » Закуски » Рецепти за Палачинки » рецепта Катми, Ники
Катми, Ники

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
Активирам маята в съд с една супена лъжица от захарта, две с.л. от брашното и половината от топлото прясно мляко. Оставям за около 25 мин. да се активира маята. През това време си пресявам брашното и към него добавям солта, смесвам ги леко. През това време в купа смесвам яйцата с другата с.л. захар и с миксер ги разбивам малко. След това към тях добавям и останалото прясно мляко и продължавам да разбивам. Към разбитите мляко, яйца и захарта добавям активираната мая и отново разбивам. Накрая добавям брашното на няколко етапа малко по малко. Добавям и още една до две чаши вода, за да не стане много гъсто тестото. Оставям сместа около 30 минути да почине. Пека катмите в тефлонов тиган, намазан леко с масло или олио. Изсипвам с черпак за всяка катма и когато се отдели леко от краищата на тигана е готова и я обръщам от другата страна. Пека от двете страни. Вместо да ги мажа с масло, ги затварях със капака на микровълновата. Накрая, когато всички са изпечени и готови ги намазвам със сладко по желание и навивам. Стават много хубави и вкусни!
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Катми, Ники
От форум:
От друг сайт: