Начало » Закуски » Рецепти за Палачинки » рецепта Катми, Ники
Катми, Ники

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
Активирам маята в съд с една супена лъжица от захарта, две с.л. от брашното и половината от топлото прясно мляко. Оставям за около 25 мин. да се активира маята. През това време си пресявам брашното и към него добавям солта, смесвам ги леко. През това време в купа смесвам яйцата с другата с.л. захар и с миксер ги разбивам малко. След това към тях добавям и останалото прясно мляко и продължавам да разбивам. Към разбитите мляко, яйца и захарта добавям активираната мая и отново разбивам. Накрая добавям брашното на няколко етапа малко по малко. Добавям и още една до две чаши вода, за да не стане много гъсто тестото. Оставям сместа около 30 минути да почине. Пека катмите в тефлонов тиган, намазан леко с масло или олио. Изсипвам с черпак за всяка катма и когато се отдели леко от краищата на тигана е готова и я обръщам от другата страна. Пека от двете страни. Вместо да ги мажа с масло, ги затварях със капака на микровълновата. Накрая, когато всички са изпечени и готови ги намазвам със сладко по желание и навивам. Стават много хубави и вкусни!
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?
При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Катми, Ники
От форум:
От друг сайт: