Начало » Закуски » Рецепти за Други закуски » рецепта Мекици с кисело и прясно мляко

Мекици с кисело и прясно мляко

Разпечатай

от готварската книга на Niki Zhelyazkova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1/2 кг брашно
1 яйце
150 г кисело мляко
90 мл прясно мляко
1 пак. суха мая или половин кубче прясна ( 20 г )
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
1 ч.л. сода бикарбонат
олио за пържене
пудра захар за поръсване
мед
сладко

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Мекици с кисело и прясно мляко

Маята заедно със захарта и половин ч.ч. топла водичка се смесват и разбъркват. В тава сипваме пресятото брашно и в средата чукваме яйцето, добавяме киселото мляко, в което предварително сме угасили содата. Сипваме и прясното мляко, сместа с маята, добавяме и солта. Сипваме и съвсем малко олио, около 1 с.л. в самото тесто. Бъркаме с лъжицата до меко, лепкаво тесто. Доомесваме още малко тестото и пържим. Тестото трябва да е лепкаво. Може да го оставим да почине 10 минути, а може и веднага да се започне с пърженето. В купичка си слагаме малко олио, в което леко омазняваме ръцете. Късаме топчета от тестото, с големина колкото голям орех, разтегляме и пускаме в загрято олио. Пържим на не много силен огън, за да не изгарят бързо. Мекиците трябва да са тънки, почти прозрачни преди пържене. В тигана слагаме не повече от две мекици, за да имаме време да ги обръщаме, когато станат със златист загар. Сервираме поръсени с пудра захар, с мед или с някакво сладко. Аз не съм им сложила нищо!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар28 Септември 2019
tony marinov
Вкусни сутришни мекици-спомен от детството.Любими на всички.Меки и вкусни било със сладко, пудра захари или сирене.



Ако желаете, може да сложите линк към Мекици с кисело и прясно мляко


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама