Варена тиква с орехи и мед
Рецепта за вкусен десерт от варена тиква, поръсена с кристална захар, счукани орехи и мед.
Хранене | Диети | Продукти | Подправки | Витамини и минерали | Съвети и идеи | Конкурс | Класация
Личен профил РЕГИСТРИРАЙ СЕ!
Начало » Кулинарна обработка - варене
п>
Рецепта за вкусен десерт от варена тиква, поръсена с кристална захар, счукани орехи и мед.
Сваряваме лещата с олиото, моркова и чесъна. Когато е почти готова, добавяме доматеното пюре и подправките...
Зеленият боб се почиства и нарязва напречно. Задушава се заедно със ситно нарязаният лук в малко вода и олио...
Грахът и едро нарязаният лук се задушават с олио и вода, щом са готови към тях се добавя предварително попареният във вряща вода лапад...
Бобът се слага да се вари и след като се вари 10 минути му се смена водата. Щом отново заври към него се добавя едро нарязаният лук...
Сварените и обелени яйца се отрязват по малко от двата края, за да могат да стоят изправени...
Ястието е подходящо за деца, за вегетарианци и за пости. Може да се ползва като основно ястие или като гарнитура.
Лападът се попарва във вряща вода и се изцежда, нарязва се. Лукът се реже ситно и се задушава в малко олио и вода, добавя се нарязания лапад, червения пипер и солта...
« назад 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | напред »
реклама