Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Гъби с ориз

Гъби с ориз

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч.ч. ориз
400 г. гъби печурки
150 мл олио
1 голяма глава лук
1 морков
сол
смлян черен пипер на вкус
лимон
магданоз

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Гъби с ориз

Гъбите се нарязват и се сваряват в подсолена вода. Лукът и морковът се нарязват на дребно и се задушават в олиото и малко вода докато омекнат. Прибавят се гъбите и ориза. Ястието се залива с водата, в която са се варили гъбите и се долива вода, така че общото количество течност да е 3 ч.ч. Посолява се с около 1 ч.л. сол и се вари на тих огън около 20-25 минути. Когато е готово се овкусява със смлян черен пипер на вкус, може да се добави и ситно нарязан магданоз или да се използва за украса. Може да се поднесе и с резенче лимон.

За детско меню от ориза и с крекери рибки може да се оформи таралеж, както е показано на втората снимка.

Ястието е подходящо за вегетарианци и за пости. Може да се ползва като основно ястие или като гарнитура.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар16 Февруари 2012
Нина Райчева
Втората снимка е страхотна! Поредната добра идея, но като цяло гъбите не са препоръчителни за деца под три години, а аз попаднах на рецептата преглеждайки категорията "детска кухня"...
Аватар19 Октомври 2011
Анелия Терзиева
Чудесно поднесено!



Ако желаете, може да сложите линк към Гъби с ориз


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама