Супа от лапад
Лападът се попарва във вряща вода и се изцежда, нарязва се. Лукът се реже ситно и се задушава в малко олио и вода, добавя се нарязания лапад, червения пипер и солта...
Хранене | Диети | Продукти | Подправки | Витамини и минерали | Съвети и идеи | Конкурс | Класация
Личен профил РЕГИСТРИРАЙ СЕ!
Начало » Супи
Лападът се попарва във вряща вода и се изцежда, нарязва се. Лукът се реже ситно и се задушава в малко олио и вода, добавя се нарязания лапад, червения пипер и солта...
Сваряваме и обезкостяваме пилешкото месо. Нарязваме го на ситно. Във водата, в която е вряло пилето слагаме нарязани морков, картофи и чушка...
Телешкото шкембе се слага се да се вари в тенджера под налягане за 1 ч. и 30 мин. След сваряването се нарязва на малки парченца и се връща в бульона...
В малко олио пържим картофите до златисто. Към тях добавяме нарязан на ситно лук и задушаваме за кратко. Прибавяме 1 супена лъжица брашно и сол на вкус...
Месото се измива и се нарязва на малки кубчета. Слага се в тенджера с около 2 л. вода. Когато заври и започне да образува пяна се отпенва...
Супа с топчета от кайма. Наливаме около 2 л. вода в тенджера и я поставяме върху включения котлон. Правим топчета от кайма и ги пускаме във водата...
реклама
реклама