Начало » Супи » Рецепти за Месни супи » рецепта Супа топчета

Супа топчета

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 г. кайма
1 глава лук
1-2 моркова
1 ч.л. сол
1 ч.л. чубрица
1/2 дафинов лист
10 зърна черен пипер
1-2 шепи фиде
1/2 лимон
1 малка кофичка сметана или кисело мляко

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Супа топчета

Наливаме около 2 л. вода в тенджера и я поставяме върху включения котлон. Правим топчета от кайма и ги пускаме във водата. Когато водата заври и започне да се образува пяна, махаме пяната с лъжица. Като спре да прави пяна добавяме нарязаните лук и моркови. Прибавяме солта. Когато се сварят продуктите добавяме чубрицата, дафиновия лист, черния пипер и фидето. Може да добавим и нарязан магданоз.

Когато фидето омекне (след около 10 минути) дръпваме супата от котлона. Разбиваме сметаната (или киселото мляко) и добавяме по малко супа, като бъркаме. Като се разреди, излизаме го в супата и разбъркваме. Добавяме и лимоновия сок.

Супата също може да се застрои с яйце и да се подкисели с лимонтозу, но със сметана и лимон става много вкусна!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (3)


Аватар31 Октомври 2012
Илияна Димова
Много вкусна супа! Експериментирах, като запържих леко кюфтенцата, предварително оваляни в брашно, извадих и след като налях водата и завря, отново сложих да се сварят в супата.
Аватар10 Октомври 2011
Живка Андонова
Доста апетитно изглежда!
Аватар15 Септември 2011
Илияна Димова
Любима супа! И аз предпочитам да застройвам само със сметана.



Ако желаете, може да сложите линк към Супа топчета


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама