Начало » Супи » Рецепти за Месни супи » рецепта Супа топчета
Супа топчета
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500 г. кайма
1 глава лук
1-2 моркова
1 ч.л. сол
1 ч.л. чубрица
1/2 дафинов лист
10 зърна черен пипер
1-2 шепи фиде
1/2 лимон
1 малка кофичка сметана или кисело мляко
Наливаме около 2 л. вода в тенджера и я поставяме върху включения котлон. Правим топчета от кайма и ги пускаме във водата. Когато водата заври и започне да се образува пяна, махаме пяната с лъжица. Като спре да прави пяна добавяме нарязаните лук и моркови. Прибавяме солта. Когато се сварят продуктите добавяме чубрицата, дафиновия лист, черния пипер и фидето. Може да добавим и нарязан магданоз.
Когато фидето омекне (след около 10 минути) дръпваме супата от котлона. Разбиваме сметаната (или киселото мляко) и добавяме по малко супа, като бъркаме. Като се разреди, излизаме го в супата и разбъркваме. Добавяме и лимоновия сок.
Супата също може да се застрои с яйце и да се подкисели с лимонтозу, но със сметана и лимон става много вкусна!
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Доста апетитно изглежда!

Любима супа! И аз предпочитам да застройвам само със сметана.
Ако желаете, може да сложите линк към Супа топчета
От форум:
От друг сайт:
Илияна Димова