Баница със сирене и спанак
Спанакът и зеленият лук се нарязват и се слагат в тиган с малко олио, и се запържват и задушават, докато зеленчуците омекнат...
Хранене | Диети | Продукти | Подправки | Витамини и минерали | Съвети и идеи | Конкурс | Класация
Личен профил РЕГИСТРИРАЙ СЕ!
Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници
Спанакът и зеленият лук се нарязват и се слагат в тиган с малко олио, и се запържват и задушават, докато зеленчуците омекнат...
Разбиваме яйцата с натрошеното сирене, добавяме содата и киселото мляко. Разбъркваме хубаво...
Локумът се нарязва на ивички. Останалите продукти се смесват, за да се получи смес, като за кекс...
Дъното на тава се намазва с олио. Взема се първата кора, намачква се като хармоника и се слага в тавата...
Смесваме добре всички продукти в голяма купа, като содата се добавя към киселото млялко, а брашното се пресява...
Намасляваме тава. Взимаме по две от корите, като намазваме след това обилно с олио и поръсваме с натрошено сирене...
Хлябът се нарязва на филии. Яйцата се разбиват. Натрошава се сиренето и се прибавя към яйцата...
Пресяваме брашното. Добавяме маята, захарта, солта, оцета и олиото. Разбиваме двете яйца, наливаме 300-400 мл топла вода, замесваме тесто...
Разтвряме маята в топло прясно мляко, а содата угасяме в киселото мляко. Замесваме меко тесто и разточваме на кора дебела около 1 пръст...
Смесваме всички продукти без едно от яйцата и маслото, като содата се "гаси" в киселото мляко, а сиренето натрошаваме на едро...
Лападът, бългурът и лукът се почистват и накълцват и се слагат да се задушат с малко масло...
Запържвате в мазнина лука и маслините. Добавяте каймата и пържите до златисто. Правите сос като добавяте размито във вода доматено пюре и подправките...
реклама