Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Зелник с лапад
Зелник с лапад

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
лапад - около 2 връзки
1 средно голяма глава стар лук
олио - 5-6 с.л.
сирене - 250-300 г краве
яйца - 4 броя
1/2 чаша булгур (може ориз)
сол - на вкус
брашно - за поръсване
масло - 20-30 г краве, може маргарин
кори - 4-6 броя
Лападът, бългурът и лукът се почистват и накълцват и се слагат да се задушат с малко масло. Сместта се маха от котлона и към нея се прибавя натрошеното сирене, яйцата, сол при нужда и се разбърква добре. В тава намазваме с олио и поръсваме с брашно така, че след изпичане да се получи дебела коричка. Отгоре слагаме 2-3 кори за баница. Изсипваме лападовата смес отгоре и слагаме още 2-3 листа за баница. Отново поръсваме с олио и доста брашно, за да се получи кора и отгоре. Зелникът се пече в умерена фурна до приятен загар, изважда и се поднася нарязан.
Още рецепти за Баници
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Кулинарни предизвикателства за Великден
Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Зелник с лапад
От форум:
От друг сайт: