Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Зелник с лапад
Зелник с лапад
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
лапад - около 2 връзки
1 средно голяма глава стар лук
олио - 5-6 с.л.
сирене - 250-300 г краве
яйца - 4 броя
1/2 чаша булгур (може ориз)
сол - на вкус
брашно - за поръсване
масло - 20-30 г краве, може маргарин
кори - 4-6 броя
Лападът, бългурът и лукът се почистват и накълцват и се слагат да се задушат с малко масло. Сместта се маха от котлона и към нея се прибавя натрошеното сирене, яйцата, сол при нужда и се разбърква добре. В тава намазваме с олио и поръсваме с брашно така, че след изпичане да се получи дебела коричка. Отгоре слагаме 2-3 кори за баница. Изсипваме лападовата смес отгоре и слагаме още 2-3 листа за баница. Отново поръсваме с олио и доста брашно, за да се получи кора и отгоре. Зелникът се пече в умерена фурна до приятен загар, изважда и се поднася нарязан.
Още рецепти за Баници
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Зелник с лапад
От форум:
От друг сайт: