Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Баница аламинут

Баница аламинут

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 кофичка кисело мляко
3 яйца
1 чаена чаша натрошено сирене
50 гр. настърган кашкавал
щипка сол
1 чаена лъжичка сода бикарбонат
брашно колкото поеме
50 гр. краве масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Баница аламинут

Смесваме добре всички продукти в голяма купа, като содата се добавя към киселото млялко, а брашното се пресява. Сместа, която се получава, трябва да е малко по-гъста от кексово тесто. В намазана с олио и поръсена с брашно тава изсипваме сместта за "баницата" и отгоре поставяме маслото на малки кубчета. Печем за около 20-30 мин. в предварително загрята фурна. Поднасяме топла.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (3)


Аватар09 Октомври 2012
Диана Димитрова
А ние и казваме мързелива баница. Явно навсякъде е известна по различен начин, но важното е, че е много вкусна и лесна!
Аватар07 Януари 2012
Анелия Терзиева
Срещала съм освен тези две наименования и "персийски тутманик" - нямам идея защо
Аватар16 Декември 2011
Татяна Караджова
при нас такава баница се нарича бъркана баница



Ако желаете, може да сложите линк към Баница аламинут


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама