Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Банички с плънка от праз и ориз
Банички с плънка от праз и ориз

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
400 г тесто за хляб (домашно или готово)
300 г праз
50 г ориз
1/2 каф.чашка олио
1 чаена лъжичка сух джоджен
черен пипер и сол на вкус
вода около 200-300 мл.
Получават се около 5 банички.
Тестото разделяме на равни части. Нарязваме на ситно 300 г праз. В тиган наливаме 1/2 каф.чашка олио. Добавяме нарязания праз и 1 каф чашка вода. Запържваме докато водата изври. Добавяме 50 г измит ориз, овкусяваме с 1 ч.л. джоджен, черен пипер и сол на вкус. Запържваме докато оризът стане прозрачен.
Наливаме 200-300 мл вода и варим докато оризът и празът останат на мазнина. Дръпваме от котлона и оставяме плънката да изстине. Върху поръсена с брашно повърхност разточваме една част от тестото. Разпределяме от плънката и навиваме на руло. След това завиваме като охлюв. Поставяме в поръсена с брашно тавичка. По този начин приготвяме и другите банички. В загрят сач, намазан с мазнина изпичаме баничките от двете страни, като преди да ги поставим на сача леко разточваме.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Банички с плънка от праз и ориз
От форум:
От друг сайт: