Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Банички с плънка от праз и ориз
Банички с плънка от праз и ориз

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
400 г тесто за хляб (домашно или готово)
300 г праз
50 г ориз
1/2 каф.чашка олио
1 чаена лъжичка сух джоджен
черен пипер и сол на вкус
вода около 200-300 мл.
Получават се около 5 банички.
Тестото разделяме на равни части. Нарязваме на ситно 300 г праз. В тиган наливаме 1/2 каф.чашка олио. Добавяме нарязания праз и 1 каф чашка вода. Запържваме докато водата изври. Добавяме 50 г измит ориз, овкусяваме с 1 ч.л. джоджен, черен пипер и сол на вкус. Запържваме докато оризът стане прозрачен.
Наливаме 200-300 мл вода и варим докато оризът и празът останат на мазнина. Дръпваме от котлона и оставяме плънката да изстине. Върху поръсена с брашно повърхност разточваме една част от тестото. Разпределяме от плънката и навиваме на руло. След това завиваме като охлюв. Поставяме в поръсена с брашно тавичка. По този начин приготвяме и другите банички. В загрят сач, намазан с мазнина изпичаме баничките от двете страни, като преди да ги поставим на сача леко разточваме.
Още рецепти за Баници
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Банички с плънка от праз и ориз
От форум:
От друг сайт: