Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с телешко месо » рецепта Винено телешко с варен ориз
Винено телешко с варен ориз

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500 гр. телешко месо
2 глави лук
200 гр. гъби
1 чаена чаша червено вино
1 чаена чаша доматено пюре
сол
черен пипер
кимион
чубрица
червен пипер
За гарнитурата:
1/3 пакет ориз
1 телешки бульон
магданоз
Сваряваме ориза в телешкия бульон и добавяме нарязания на ситно магданоз. Запържваме месото нарязано на кубчета и го изваждаме. Запържваме в същия съд лука и гъбите и добавяме доматеното пюре и подправките. Връщаме месото и добавяме червеното вино. След като сместа заври, слагаме капак на съда и оставяме на котлона да ври до готовност на месото. Гарнираме с ориза.
Още рецепти за Ястия с телешко месо
Телешки филенца с гъбен сос и бекон
Телешки кюфтенца с къри върху канапе от киноа
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Винено телешко с варен ориз
От форум:
От друг сайт: