Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с телешко месо » рецепта Родопска кавърма
Родопска кавърма
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500 г телешко месо
3-4 глави лук
4-5 чушки
1 морков
200 г гъби
1-2 домата от консерва
4 яйца
200 г кашкавал
сол
черен и червен пипер
чубрица
Нарежете месото на кубчета и го запържете. Към него последователно добавете нарязаният на полумесеци лук, чушки, морковът, нарязан на дребно, гъбите и накрая доматите, подправките и малко вода. Разбъркайте добре и разпределете кавърмата в гювечета. Сложете ги в студена фурна, включете на 200 градуса и след като се загрее намалете на 180 градуса. Гответе до готовност продуктите. Малко преди да са готови ги извадете, във всяко настържете кашкавал и чукнете по едно яйце. Захлупете и върнете обратно гювечета във фурната за още 10-15 минути. Преди поднасяне поръсете с магданоз.
Още рецепти за Ястия с телешко месо
Телешки филенца с гъбен сос и бекон
Телешки кюфтенца с къри върху канапе от киноа
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Определено в гювеч всичко става много вкусно.
Много ми харесва рецептата! Обичам да приготвям ястия в гювечета! Много са вкусни !
Ако желаете, може да сложите линк към Родопска кавърма
От форум:
От друг сайт:
Веселина Великова