www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Анелия Терзиева на 28 Септември 2011

Винено телешко с варен ориз

Необходими продукти
500 гр. телешко месо
2 глави лук
200 гр. гъби
1 чаена чаша червено вино
1 чаена чаша доматено пюре
сол
черен пипер
кимион
чубрица
червен пипер

За гарнитурата:

1/3 пакет ориз
1 телешки бульон
магданоз

Сваряваме ориза в телешкия бульон и добавяме нарязания на ситно магданоз. Запържваме месото нарязано на кубчета и го изваждаме. Запържваме в същия съд лука и гъбите и добавяме доматеното пюре и подправките. Връщаме месото и добавяме червеното вино. След като сместа заври, слагаме капак на съда и оставяме на котлона да ври до готовност на месото. Гарнираме с ориза.