Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо » рецепта Венец от печени чушки

Венец от печени чушки

Разпечатай

от готварската книга на Цветослава Киркова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

18 бр. печени червени чушки
500 гр. кайма
150 гр. ориз
1 глава кромид лук
подправки
50 мл. олио
100 гр. кашкавал
1 к.ч. вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Венец от печени чушки

Чушките се обелват и се подреждат по стените на намазнена форма за кекс (с чашка в средата). Запържват се кромида и каймата и към тях се добавя измития ориз. Всичко се задушава, добавя се и една чаша вода, оризът трябва да е почти готов.

Върху подредените чушки се изсипва част от плънката, отгоре се редят чушки и пак се слага плънка, така се реди до свършване на продуктите, завършва се с ред чушки. Пече се в загрята фурна за 45 минути.

След като се охлади, обърнете внимателно върху подходяща чиния или каквото имате (аз съм обърнала върху дъното на форма за кекс, за да мога да върна във фурната да се разтопи кашкавала). По желание поднесете с млечен сос. Добър апетит!!!

Тук искам да уточня, че чушките се подреждат и около чашката на формата, краищата остават извън формата и после се покрива с тях най - отгоре.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Венец от печени чушки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама