Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо » рецепта Мусака `Ники`

Мусака `Ники`

Разпечатай

от готварската книга на Niki Zhelyazkova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1,5 кг картофи
1 глава стар лук
2 моркова
400-500 кайма
1 бульон
подправки: черен пипер млян и на зърна кимион млян и на зърна
сол
чубрица
люта чушка
червен пипер
и други, за месо

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Мусака `Ники`

Картофите се нарязват на кубчета, количеството им да е според тавата. Нарязаните картофи се измиват и минават през гевгир да се отцедят. Разделяме ги на две и сипваме половината върху дъното на тавата докато се образува плътен пласт с дебелина 1,5 см. В тенджера с един пръст олио задушаваме ситно нарязаните лук и моркови на среден огън до омекване. Морковите може и на ренде. Когато са добре задушени добавяме и каймата и с дървена лъжица я бъркаме, докато стане на трохи. Добавяме към каймата с лука и морковите червения пипер и горните подправки. Добавяме и доматеното пюре и всичко добре разбъркваме. Сипваме със супена лъжица от сместа върху пласта от картофи навсякъде да има. Разпределяме я много добре. Върху пласта от кайма сипваме пак един пласт от картофи. С ръка леко притискаме и подравняваме нивото им. Добавяме топла вода в тавата да покрие продуктите. Пак леко поръсваме с черен пипер, сол и чубрица. През това време, докато мусаката се пече във фурната в купа си правим заливката.Тя е от: 2 яйца, 2 с.л. брашно, 2 по 125 г кисело мляко, сол, 0,5 ч.ч. прясно мляко, 100 г настърган кашкавал. Изваждаме готовото ястие от фурната и със супена лъжица сипваме навсякъде от сместа с яйцата. Заглаждаме леко и допичаме до златист загар. Режем изпечената мусака на порции. Големината им е по желание.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Мусака `Ники`


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама