Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо » рецепта Пълнени патладжани с кайма

Пълнени патладжани с кайма

Разпечатай

от готварската книга на Niki Zhelyazkova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

5 големи патладжана
500 грама кайма
1 глава лук
150 г сирене
100 г настърган кашкавал
2 яйца
1 глава чесън

подправки: сол, чубрица, черен пипер, кимион, къри, и още по желание
пресен магданоз, ситно нарязан

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пълнени патладжани с кайма

Патладжаните се измиват и разрязват на две по дължина, посоляват се и се оставят 30 мин да се отцедят от горчивия и тъмен сок. След това се измиват, подсушават и издълбават, като вътрешността им се използва. А самите патладжани се пускат във вряща вода за две до три минути.

В тенджера задушаваме ситно нарязания лук много добре, до готовност, добавяме и нарязаната вътрешност на всички патладжани. Тази смес трябва да стане добре омекнала и леко я оставяме да се охлади настрани. В купа се смесват: каймата (сурова), яйцата, натрошеното сирене, изпържената вътрешна част с лука, счуканият чесън или на прах, черен пипер (млян), чубрица. Фурната е предварително загрята на силно. Патладжаните се пълнят със сместа и се подравняват отгоре леко. Нареждат се в тава, леко омазнена с олио. Печем с фолио около половин час. Когато са почти готови ги поръсваме с настърган кашкавал и допичаме, но фурната се намалява до средна температура. Изпечените патладжани поръсваме с готово доматено пюре и отново допичаме за няколко минути. Поръсваме със ситно нарязания магданоз. Магданозът може да се сложи и в самата плънка.



Още рецепти за Ястия с мляно месо

Рецепта за Пълнени пиперки на фурна Пълнени пиперки на фурна

Рецепта за Мусака `Ники` Мусака `Ники`

Рецепта за Пържени кюфтета с подправки Пържени кюфтета с подправки

Рецепта за Картофки с наденички Картофки с наденички

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Пълнени патладжани с кайма


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама