Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо » рецепта Пълнени патладжани с кайма

Снимка 1 от рецепта за Пълнени патладжани с каймаСнимка 2 от рецепта за Пълнени патладжани с каймаСнимка 3 от рецепта за Пълнени патладжани с каймаСнимка 4 от рецепта за Пълнени патладжани с каймаСнимка 5 от рецепта за Пълнени патладжани с каймаСнимка 6 от рецепта за Пълнени патладжани с каймаСнимка 7 от рецепта за Пълнени патладжани с каймаСнимка 8 от рецепта за Пълнени патладжани с каймаСнимка 9 от рецепта за Пълнени патладжани с каймаСнимка 10 от рецепта за Пълнени патладжани с кайма
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Още рецепти за Ястия с мляно месо

Рецепта за Пълнени пиперки на фурна Пълнени пиперки на фурна

Рецепта за Мусака `Ники` Мусака `Ники`

Рецепта за Пържени кюфтета с подправки Пържени кюфтета с подправки

Рецепта за Картофки с наденички Картофки с наденички

Пълнени патладжани с кайма

Разпечатай

от готварската книга на Niki Zhelyazkova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

5 големи патладжана
500 грама кайма
1 глава лук
150 г сирене
100 г настърган кашкавал
2 яйца
1 глава чесън

подправки: сол, чубрица, черен пипер, кимион, къри, и още по желание
пресен магданоз, ситно нарязан

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пълнени патладжани с кайма

Патладжаните се измиват и разрязват на две по дължина, посоляват се и се оставят 30 мин да се отцедят от горчивия и тъмен сок. След това се измиват, подсушават и издълбават, като вътрешността им се използва. А самите патладжани се пускат във вряща вода за две до три минути.

В тенджера задушаваме ситно нарязания лук много добре, до готовност, добавяме и нарязаната вътрешност на всички патладжани. Тази смес трябва да стане добре омекнала и леко я оставяме да се охлади настрани. В купа се смесват: каймата (сурова), яйцата, натрошеното сирене, изпържената вътрешна част с лука, счуканият чесън или на прах, черен пипер (млян), чубрица. Фурната е предварително загрята на силно. Патладжаните се пълнят със сместа и се подравняват отгоре леко. Нареждат се в тава, леко омазнена с олио. Печем с фолио около половин час. Когато са почти готови ги поръсваме с настърган кашкавал и допичаме, но фурната се намалява до средна температура. Изпечените патладжани поръсваме с готово доматено пюре и отново допичаме за няколко минути. Поръсваме със ситно нарязания магданоз. Магданозът може да се сложи и в самата плънка.


Продукти: патладжан, кайма, лук, сирене, кашкавал, яйца, чесън, сол, чубрица, черен пипер, кимион, къри, магданоз

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Пълнени патладжани
Пълнени патладжани /Папуцаки-Гърция/
Пълнени патладжани с пиле

Последни статии

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Lavazza представя две рецепти за традиционни сладкиши, които се съчетават с кафе. Те се допълват със селектирани сортове кафе като специална съставка на класическите италиански десерти.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Пълнени патладжани с кайма


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама