Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо » рецепта Пълнени пиперки на фурна
Пълнени пиперки на фурна
от готварската книга на
Niki Zhelyazkova
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
12 червени или зелени пиперки, от ниските
400-500 г кайма
сол
1 пръст олио на дъното на тенджерата
1 глава стар лук
1 морков
1 ч.ч. ориз
3 домата
50 г краве масло
2 по 125 г кисело мляко
2 яйца
2 с.л. брашно
горчица
настърган кашкавал
подправки:
черен пипер млян и на зърна
кимион млян и на зърна
къри
дафинов лист
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пълнени пиперки на фурнаПиперките измити и без семената нареждам с отворите нагоре в тава. В тенджера с олио задушавам ситно нарязаните лук и морков. Задушавам с капак до омекване. Добавям една чаша ориз, измит. Добавям и подправките без даф. листа и черния пипер на зърна. Тях ги слагам тук-там в тавата покрай чушките встрани. Разбърквам сместа в тавата с лука и ориза, добавям 2 чаши топла вода и продължавам да бъркам до поемане на водата от ориза. Свалям от огъня и добавям каймата и малко сол, на око, хубаво я смесвам с останалите продукти. Преминавам към пълнене на чушките. След като всички са напълнени ги затварям с резенче домат, да не изтича от сместа. Ако нямам домат, ги топвам в брашно, за да ги запечатам. Поливам ги леко с малко мазнина и доливам още 2 чаени чаши гореща вода в тавата при чушките, слагам им фолио и ги пека в силна фурна. Когато са готови, отварям фолиото и допичам пиперките още малко.
Отделно докато пиперките са във фурната и се пекат си правя соса. В купа разбърквам 2 яйца, брашно, горчицата, киселото мляко, настърган кашкавал и малко сол. В тенджера разтопявам кравето масло и вътре сипвам тази смес, да се сгъсти. Доливам и бульона, който се е отделил при печенето на чушките. Разбърквам до желаната гъстота. Готовите пиперки сервирам горещи, поляти със соса. По желание може да се поръси с пресен магданоз.
Продукти:
Добави към любими рецепти
Разпечатай
Последни статии
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Пълнени пиперки на фурна
От форум:
От друг сайт: