www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Цветослава Киркова на 01 Юни 2013

Венец от печени чушки

Необходими продукти
18 бр. печени червени чушки
500 гр. кайма
150 гр. ориз
1 глава кромид лук
подправки
50 мл. олио
100 гр. кашкавал
1 к.ч. вода

Чушките се обелват и се подреждат по стените на намазнена форма за кекс (с чашка в средата). Запържват се кромида и каймата и към тях се добавя измития ориз. Всичко се задушава, добавя се и една чаша вода, оризът трябва да е почти готов.

Върху подредените чушки се изсипва част от плънката, отгоре се редят чушки и пак се слага плънка, така се реди до свършване на продуктите, завършва се с ред чушки. Пече се в загрята фурна за 45 минути.

След като се охлади, обърнете внимателно върху подходяща чиния или каквото имате (аз съм обърнала върху дъното на форма за кекс, за да мога да върна във фурната да се разтопи кашкавала). По желание поднесете с млечен сос. Добър апетит!!!

Тук искам да уточня, че чушките се подреждат и около чашката на формата, краищата остават извън формата и после се покрива с тях най - отгоре.