Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Свинско руло `Фантазия`

Свинско руло `Фантазия`

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500-600 гр свинско филе
300-400 гр пилешко филе
2 кренвирша
50 гр царевица
2 кисели краставички
1сварен морков
2 яйца
150 гр кашкавал
1/2 майонеза
сол и черен пипер на вкус
универсална подправка (куркума, черен пипер, чесън, чушки и др.)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Свинско руло `Фантазия`

Оформете свинското месо като голяма пържола, овкусете я с подправката. Сложете я върху алуминиево фолио. Отгоре поръсете с царевицата, нарязаните краставички и сварения морков, нарязан на кубчета. Притиснете леко, да се закрепят добре към месото. Отгоре покрийте с пилешко филе (също оформено на голяма пържола). Върху пилешкото филе застелете кашкаваления блат, който се приготвя по следния начин: Разбийте яйцата, добавете майонезата и настъргания кашкавал, сол и пипер, разбъркайте добре и изсипете в тава, върху хартия за печене. Печете около 15-20 минути, извадете и охладете.

Върху блата наредете кренвиршите в средата по дължина. С помощта на фолиото, завийте стегнато руло. Намажете го с олио и го сложете в тавата. Сипете 2 ч.ч вода и покрийте с фолио. Печете на 200 градуса до готовност. Малко преди да го извадите от фурната, махнете фолиото да се запече и придобие хубав загар. След като е готово, оставете малко да се охлади и го нарежете на филийки. Сервирайте с гарнитура по ваш избор. Това руло го направих специално за моя рожден ден, но е подходящо за наближаващите празници.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар07 Февруари 2013
Даниела Иванова
изглежда много вкусно.......



Ако желаете, може да сложите линк към Свинско руло `Фантазия`


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама