www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Добринка Петкова на 10 Декември 2012

Свинско руло `Фантазия`

Необходими продукти
500-600 гр свинско филе
300-400 гр пилешко филе
2 кренвирша
50 гр царевица
2 кисели краставички
1сварен морков
2 яйца
150 гр кашкавал
1/2 майонеза
сол и черен пипер на вкус
универсална подправка (куркума, черен пипер, чесън, чушки и др.)

Оформете свинското месо като голяма пържола, овкусете я с подправката. Сложете я върху алуминиево фолио. Отгоре поръсете с царевицата, нарязаните краставички и сварения морков, нарязан на кубчета. Притиснете леко, да се закрепят добре към месото. Отгоре покрийте с пилешко филе (също оформено на голяма пържола). Върху пилешкото филе застелете кашкаваления блат, който се приготвя по следния начин: Разбийте яйцата, добавете майонезата и настъргания кашкавал, сол и пипер, разбъркайте добре и изсипете в тава, върху хартия за печене. Печете около 15-20 минути, извадете и охладете.

Върху блата наредете кренвиршите в средата по дължина. С помощта на фолиото, завийте стегнато руло. Намажете го с олио и го сложете в тавата. Сипете 2 ч.ч вода и покрийте с фолио. Печете на 200 градуса до готовност. Малко преди да го извадите от фурната, махнете фолиото да се запече и придобие хубав загар. След като е готово, оставете малко да се охлади и го нарежете на филийки. Сервирайте с гарнитура по ваш избор. Това руло го направих специално за моя рожден ден, но е подходящо за наближаващите празници.