Публикувана от Добринка Петкова на 10 Декември 2012
Необходими продукти 500-600 гр свинско филе 300-400 гр пилешко филе 2 кренвирша 50 гр царевица 2 кисели краставички 1сварен морков 2 яйца 150 гр кашкавал 1/2 майонеза сол и черен пипер на вкус универсална подправка (куркума, черен пипер, чесън, чушки и др.) | |
Оформете свинското месо като голяма пържола, овкусете я с подправката. Сложете я върху алуминиево фолио. Отгоре поръсете с царевицата, нарязаните краставички и сварения морков, нарязан на кубчета. Притиснете леко, да се закрепят добре към месото. Отгоре покрийте с пилешко филе (също оформено на голяма пържола). Върху пилешкото филе застелете кашкаваления блат, който се приготвя по следния начин: Разбийте яйцата, добавете майонезата и настъргания кашкавал, сол и пипер, разбъркайте добре и изсипете в тава, върху хартия за печене. Печете около 15-20 минути, извадете и охладете. Върху блата наредете кренвиршите в средата по дължина. С помощта на фолиото, завийте стегнато руло. Намажете го с олио и го сложете в тавата. Сипете 2 ч.ч вода и покрийте с фолио. Печете на 200 градуса до готовност. Малко преди да го извадите от фурната, махнете фолиото да се запече и придобие хубав загар. След като е готово, оставете малко да се охлади и го нарежете на филийки. Сервирайте с гарнитура по ваш избор. Това руло го направих специално за моя рожден ден, но е подходящо за наближаващите празници. |