Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Свинско контра филе с кашкавалена коричка

Свинско контра филе с кашкавалена коричка

Разпечатай

от готварската книга на Марина Голева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 кг. свинско контра филе
1 парче сурова наденица
50 гр. кашкавал
червен и черен пипер
кимион
майорана
зехтин
сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Свинско контра филе с кашкавалена коричка

С помощта на кухненски нож правим дупка в контра филето. Големината на дупката се определя в зависимост от големината на наденицата. Слагаме наденицата в дупката. Овкусяваме филето със сол, майорана, кимион, черен и червен пипер и малко зехтин. Оставяме в хладилника за 1 час. След 1 час изваждаме филето.

В предварително загрят тиган запържваме месото от двете страни за няколко минути, преди да се готви, за да се запази сочността ( т.нар. "запечатване" ). Слагаме филето и мазнината от пърженето в тавичка с малко вода и покриваме с фолио. По време на печенето за гарнитура може да добавите обелени и нарязани картофи .

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45 мин. Пет минути преди да изкараме филето поръсваме с настъргания кашкавал. Запичаме до образуване на кашкавалена коричка. Добър апетит! Готвенето като страст и въображение.. https://magecreations.blogspot.com



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар10 Юли 2012
Шери Курт
Изглежда невероятно и със сигурност ще е много вкусно!



Ако желаете, може да сложите линк към Свинско контра филе с кашкавалена коричка


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама