Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Свински пържоли със сметанов сос
Свински пържоли със сметанов сос

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
6-7 бр. свински пържоли (най-добре контрафиле)
200 мл заквасена сметана
200 мл вода
сок от половин лимон
1 домат
сол на вкус
10 зелени маслини
100 г. топено сирене
1 с.л. краве масло
Начукват се пържолите от двете страни с чукче до леко изтъняване. Посоляват се, овалват се в брашно и се пържат в малко количество горещо олио от двете страни до полуготовност (да са леко розови). След това ги подреждаме в тавичка и ги заливаме със сметанов сос, направен по следния начин: разбиваме сметаната с водата, добавяме лимоновия сок и домата настърган без семките. Посоляваме на вкус. Наразваме обезкостените маслини и топеното сирене. Върху всяка пържола слагаме малко парче краве масло. Тавичката се завива с фолио и се пече в предварително загрята фурна при 220 градуса около 30 минути. Изважда се, маха се фолиото и се пече още 5-10 минути до зачервяване на пържолите.
Още рецепти за Ястия със свинско месо
Свински вратни пържоли на фурна
Нахут с испанско чорисо и кокали
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Свински пържоли със сметанов сос
От форум:
От друг сайт:
Илияна Димова