Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Свински пържоли със сметанов сос

Свински пържоли със сметанов сос

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

6-7 бр. свински пържоли (най-добре контрафиле)
200 мл заквасена сметана
200 мл вода
сок от половин лимон
1 домат
сол на вкус
10 зелени маслини
100 г. топено сирене
1 с.л. краве масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Свински пържоли със сметанов сос

Начукват се пържолите от двете страни с чукче до леко изтъняване. Посоляват се, овалват се в брашно и се пържат в малко количество горещо олио от двете страни до полуготовност (да са леко розови). След това ги подреждаме в тавичка и ги заливаме със сметанов сос, направен по следния начин: разбиваме сметаната с водата, добавяме лимоновия сок и домата настърган без семките. Посоляваме на вкус. Наразваме обезкостените маслини и топеното сирене. Върху всяка пържола слагаме малко парче краве масло. Тавичката се завива с фолио и се пече в предварително загрята фурна при 220 градуса около 30 минути. Изважда се, маха се фолиото и се пече още 5-10 минути до зачервяване на пържолите.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар21 Септември 2011
Илияна Димова
Благодаря за идеята! С такъв сос съм правила само пиле.



Ако желаете, може да сложите линк към Свински пържоли със сметанов сос


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама