Публикувана от Az-gotvia .bg на 16 Юли 2011
![]() | Необходими продукти 6-7 бр. свински пържоли (най-добре контрафиле) 200 мл заквасена сметана 200 мл вода сок от половин лимон 1 домат сол на вкус 10 зелени маслини 100 г. топено сирене 1 с.л. краве масло |
Начукват се пържолите от двете страни с чукче до леко изтъняване. Посоляват се, овалват се в брашно и се пържат в малко количество горещо олио от двете страни до полуготовност (да са леко розови). След това ги подреждаме в тавичка и ги заливаме със сметанов сос, направен по следния начин: разбиваме сметаната с водата, добавяме лимоновия сок и домата настърган без семките. Посоляваме на вкус. Наразваме обезкостените маслини и топеното сирене. Върху всяка пържола слагаме малко парче краве масло. Тавичката се завива с фолио и се пече в предварително загрята фурна при 220 градуса около 30 минути. Изважда се, маха се фолиото и се пече още 5-10 минути до зачервяване на пържолите. |