www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Az-gotvia .bg на 16 Юли 2011

Свински пържоли със сметанов сос

Необходими продукти
6-7 бр. свински пържоли (най-добре контрафиле)
200 мл заквасена сметана
200 мл вода
сок от половин лимон
1 домат
сол на вкус
10 зелени маслини
100 г. топено сирене
1 с.л. краве масло

Начукват се пържолите от двете страни с чукче до леко изтъняване. Посоляват се, овалват се в брашно и се пържат в малко количество горещо олио от двете страни до полуготовност (да са леко розови). След това ги подреждаме в тавичка и ги заливаме със сметанов сос, направен по следния начин: разбиваме сметаната с водата, добавяме лимоновия сок и домата настърган без семките. Посоляваме на вкус. Наразваме обезкостените маслини и топеното сирене. Върху всяка пържола слагаме малко парче краве масло. Тавичката се завива с фолио и се пече в предварително загрята фурна при 220 градуса около 30 минути. Изважда се, маха се фолиото и се пече още 5-10 минути до зачервяване на пържолите.