Начало » Зимнина » Рецепти за Туршии » рецепта Люти пукани чушки
Люти пукани чушки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
Измиваме чушките и подсушаваме с кърпа. Режем им дръжките. Печем ги от двете страни на скара /електрическа/ докато почната да пукат, да станат на места на кафяви чертички. Слагаме ги в тенджера след като ги опечем и така до следващите. Печем и прибираме. Захлюпваме с капак, за да се запази топлината и омекнат. Нарязваме морковите на кубчета. Чесънът го режем на тънки филийки. Стъблата целина режем на кубчета. В случая ползвам пакет стебла от 1 корен /купен от Лидъл/. Измиваме буркани от 600 мл. и подсушаваме. На дъното слагаме 4-5 зрънца черен пипер. Следва ред чушки. Ръсим с чесън, морков, целина. Следват пак чушки. И така до горе. Най-накрая слагаме пак 4-5 зрънца черен пипер. Притискаме като редим. Редим чушките топли. На буркан слагаме по 1 с.л сол и 1 с.л мед. Правим си саламура от 2 части оцет и 1 част вода. Саламурата завира на котлона. С нея заливаме бурканите. Затваряме ги добре. Обръщаме ги на обратно и завиваме с хавлия. Оставяме да хлътнат капачките. На другия ден си ги нареждаме в мазата.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Кулинарни предизвикателства за Великден
Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Люти пукани чушки
От форум:
От друг сайт: