Начало » Зимнина » Рецепти за Туршии » рецепта Люти пукани чушки
Люти пукани чушки
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
Измиваме чушките и подсушаваме с кърпа. Режем им дръжките. Печем ги от двете страни на скара /електрическа/ докато почната да пукат, да станат на места на кафяви чертички. Слагаме ги в тенджера след като ги опечем и така до следващите. Печем и прибираме. Захлюпваме с капак, за да се запази топлината и омекнат. Нарязваме морковите на кубчета. Чесънът го режем на тънки филийки. Стъблата целина режем на кубчета. В случая ползвам пакет стебла от 1 корен /купен от Лидъл/. Измиваме буркани от 600 мл. и подсушаваме. На дъното слагаме 4-5 зрънца черен пипер. Следва ред чушки. Ръсим с чесън, морков, целина. Следват пак чушки. И така до горе. Най-накрая слагаме пак 4-5 зрънца черен пипер. Притискаме като редим. Редим чушките топли. На буркан слагаме по 1 с.л сол и 1 с.л мед. Правим си саламура от 2 части оцет и 1 част вода. Саламурата завира на котлона. С нея заливаме бурканите. Затваряме ги добре. Обръщаме ги на обратно и завиваме с хавлия. Оставяме да хлътнат капачките. На другия ден си ги нареждаме в мазата.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Люти пукани чушки
От форум:
От друг сайт: