Начало » Зимнина » Рецепти за Туршии » рецепта Люти пукани чушки

Люти пукани чушки

Разпечатай

от готварската книга на tony marinov

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

люти чушки - леко люти жълти, чорбаджийки, рибки и др.
мед
сол
дебели стъбла целина
моркови
чесън
оцет
вода
зърна черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Люти пукани чушки

Измиваме чушките и подсушаваме с кърпа. Режем им дръжките. Печем ги от двете страни на скара /електрическа/ докато почната да пукат, да станат на места на кафяви чертички. Слагаме ги в тенджера след като ги опечем и така до следващите. Печем и прибираме. Захлюпваме с капак, за да се запази топлината и омекнат. Нарязваме морковите на кубчета. Чесънът го режем на тънки филийки. Стъблата целина режем на кубчета. В случая ползвам пакет стебла от 1 корен /купен от Лидъл/. Измиваме буркани от 600 мл. и подсушаваме. На дъното слагаме 4-5 зрънца черен пипер. Следва ред чушки. Ръсим с чесън, морков, целина. Следват пак чушки. И така до горе. Най-накрая слагаме пак 4-5 зрънца черен пипер. Притискаме като редим. Редим чушките топли. На буркан слагаме по 1 с.л сол и 1 с.л мед. Правим си саламура от 2 части оцет и 1 част вода. Саламурата завира на котлона. С нея заливаме бурканите. Затваряме ги добре. Обръщаме ги на обратно и завиваме с хавлия. Оставяме да хлътнат капачките. На другия ден си ги нареждаме в мазата.



Още рецепти за Туршии

Рецепта за Обикновена туршия - II вариант Обикновена туршия - II вариант

Рецепта за Кисело зеле за зимата Кисело зеле за зимата

Рецепта за Пълнени камби Пълнени камби

Рецепта за Кисели моркови Кисели моркови

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Люти пукани чушки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама