Начало » Зимнина » Рецепти за Туршии » рецепта Обикновена туршия - II вариант

Обикновена туршия - II вариант

Разпечатай

от готварската книга на Niki Zhelyazkova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 кг моркови
1 зелка
2 глави карфиол
5 големи краставички
1 голяма глава целина
4 стръка и листата от целина
5-6 червени пиперки
2 кг зелени домати
сол, по 20 г на всеки литър вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Обикновена туршия - II вариант

Нарязваме зеленчуците, както ни харесват удобни да се хапват лесно и прилично. Това количество побрах в две кутии от сирене, пластмасови с капаци. В голяма тенджера си разтварях на части солта и я наливах върху продуктите. Водата е студена. Притискаме с чиния или каквото имаме. Затваряме кутиите и през ден или два разбъркваме с ръка или с шпатула навсякъде да втасат по-бързо и солта да навлезе във всички продукти. До десет дни туршията е готова за ядене. Не я пресичам, защото е за бърза консумация. Но в аптеките продават натриев бензоат за пресичане на туршии или зеле. Във всяка кутия се събира по 6 л вода, или по 120 г сол на кутия. Това е. Ако желаете може да се добави и дафинов лист, и черен пипер на зърна. Да ви е сладко! Налейте си една ракийка!



Още рецепти за Туршии

Рецепта за Кисело зеле за зимата Кисело зеле за зимата

Рецепта за Люти пукани чушки Люти пукани чушки

Рецепта за Пълнени камби Пълнени камби

Рецепта за Кисели моркови Кисели моркови

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Обикновена туршия - II вариант


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама