www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Nikolai Lukov на 04 Март 2012

Свежа туршия

Необходими продукти
червени чушки
зелени чушки
зелени домати
моркови
карфиол
червено цвекло
целина
аспирин
захар
сол
оцет
вода
количеството и съотношението на продуктите е по желание

Продуктите се нарязват едро или дребно по желание, разбъркват се добре, за да се смесят и семеста се пълни в буркани. На всеки буркан се слагат по 1,5 аспирина, 1 равна супена лъжица сол, 1 равна супена лъжица захар, малка кафяна чашка оцет и се долива с вода. След като се затворят бурканите, в продължение на седмица до 10 дни се обръщат всеки ден. След като мине този период туршията вече може да се консумира. Остава си така свежа като току що направена, дори за година при правилно съхранение.