Начало » Зимнина » Рецепти за Туршии » рецепта Кисело зеле за зимата
Кисело зеле за зимата

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
Зелето може да се нареже предварително, а може и да е с цели зелки. Ако са цели в съда, където ще ги слагам поставям една цяла и половин от друга зелка. Издълбавам сърцевината, т.е. чуканчето на всяка зелка и го отстранявам, така прониква соленият разтвор по-лесно и втасва. Затискам с чиния, да останат в саламурата. До месец през зимата и са готови. В голям съд си разтварям предварително солта заливам зелките. Повтарям процедурата, докато залея всички съдове със зеле. Оставям на хладно, на терасата да втасва. От време на време разбърквам водата, да се размести добре солта. Целите са подходящи за сарми, а нарязаното е за готвене.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Кисело зеле за зимата
От форум:
От друг сайт: