Начало » Зимнина » Рецепти за Туршии » рецепта Кисело зеле за зимата

Кисело зеле за зимата

Разпечатай

от готварската книга на Niki Zhelyazkova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

зелки, количество по избор
40 г сол на всеки литър вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кисело зеле за зимата

Зелето може да се нареже предварително, а може и да е с цели зелки. Ако са цели в съда, където ще ги слагам поставям една цяла и половин от друга зелка. Издълбавам сърцевината, т.е. чуканчето на всяка зелка и го отстранявам, така прониква соленият разтвор по-лесно и втасва. Затискам с чиния, да останат в саламурата. До месец през зимата и са готови. В голям съд си разтварям предварително солта заливам зелките. Повтарям процедурата, докато залея всички съдове със зеле. Оставям на хладно, на терасата да втасва. От време на време разбърквам водата, да се размести добре солта. Целите са подходящи за сарми, а нарязаното е за готвене.



Още рецепти за Туршии

Рецепта за Обикновена туршия - II вариант Обикновена туршия - II вариант

Рецепта за Люти пукани чушки Люти пукани чушки

Рецепта за Пълнени камби Пълнени камби

Рецепта за Кисели моркови Кисели моркови

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Кисело зеле за зимата


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама