Начало » Зимнина » Рецепти за Туршии » рецепта Кисело зеле за зимата
Кисело зеле за зимата

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
Зелето може да се нареже предварително, а може и да е с цели зелки. Ако са цели в съда, където ще ги слагам поставям една цяла и половин от друга зелка. Издълбавам сърцевината, т.е. чуканчето на всяка зелка и го отстранявам, така прониква соленият разтвор по-лесно и втасва. Затискам с чиния, да останат в саламурата. До месец през зимата и са готови. В голям съд си разтварям предварително солта заливам зелките. Повтарям процедурата, докато залея всички съдове със зеле. Оставям на хладно, на терасата да втасва. От време на време разбърквам водата, да се размести добре солта. Целите са подходящи за сарми, а нарязаното е за готвене.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Кисело зеле за зимата
От форум:
От друг сайт: